Flavonoidok

A flavonoidok a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoport, sok gyógynövény a flavonoidoknak köszönheti előnyös tulajdonságait. Kedvező hatásai daganatellenes, mutáció elleni, gyulladáscsökkentő, cukorbetegség elleni, allergiaellenes, antiszklerotikus és egyéb hatásokat. Kutatások leginkább a flavonoid antioxidánsok tulajdonságait vizsgálták. A flavonoidtartalmú étrend-kiegészítők rendszeres fogyasztása elősegíti a szervezet általános védekezőképességét, a polifenolos vegyületek megelőzik különféle betegségek kialakulását, így az egészségvédelemben egyértelmű a szerepük. A természetes anyagok hatékonyságuk és biztonságuk miatt a jövőben terápiás eszközökké válhatnak. A flavonoidok rendszeres fogyasztása segíti a szervezet általános védekezőképességét, s megelőzi különféle betegségek kialakulását.

A flavonoidok felveszik a harcot a rákkal szemben, illetve hatékonyan védik a szívet és az érrendszert.

Az élő szervezetben lejátszódó anyagcsere folyamatok következtében nagy reakciókészséggel rendelkező szabadgyökök termelődnek, könnyen és gyorsan reakcióba lépnek más vegyületekkel, sejtekkel. A szabadgyökök külső környezetben is keletkeznek, így a mezőgazdasági, kémiai szerek, egyes gyógyszerek, ipari oldószerek, a dohányfüst és a különböző betegségek következtében is szabadgyökök jelennek meg a szervezetünkben. Az élő szervezet egészséges folyamatainak megtartása céljából, a nem kívánatos szabadgyököket a szervezetben hatástalanítani kell, melyekre az antioxidáns vegyületek a leginkább alkalmasak. A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében, az emberi szervezetben. A flavonoidok elsősorban a gyümölcs héjában – esetenként a színes hús szöveteiben is – valamint a szárban, kocsányban és a magban találhatók. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok. Az ételek széles körében megtalálhatóak. Például a citrusfélékben, szója termékekben, a borban és kék áfonyában, az almában és a teában. Dr. Szent-Györgyi Albert a C-vitamin feltalálója, Nobel-díjas tudós bebizonyította, hogy a flavonoidok növelik a C-vitamin felvételt a májban, a vesében és a mellékvesében. Ha felborul az egyensúly és szabadgyökök halmozódnak fel a sejtekben, oxidatív stressz éri a szervezetet. Ez vezet a daganatos betegségekhez, a korai öregedéshez, a különböző gyulladásokhoz és a neurodegeneratív rendellenességekhez, mint amilyen a Parkinson- és Alzheimer kór. A flavonoidok a növények által saját maguk védelmére termelt anyagok, melyek elsősorban a káros UV sugárzás és egyéb növényi kórokozókkal szembeni védelmet biztosítják a sejteknek. Ezek az anyagok hasznosak lehetnek szervezetünknek egyaránt, mivel hasonló védelmi funkciót tölthetnek be az emberi szervezetben, és fogyasztásuk védelmet nyújthat a különböző szervezetet ért káros hatásokkal szemben. Bogyós gyümölcsök. A flavonoidok számos kedvező tulajdonsággal bírnak, így a keringési zavarok helyreállításához is hozzájárulnak, illetve segítenek sejtjeink hatékonyabb oxigénellátásában. A flavonoid vegyületek az anyagcsere folyamatokban is fontos szerepet játszanak, csökkentik a sugárkezelések nemkívánatos mellékhatásait. Jelenlegi ismereteink alapján megállapítható, hogy a növényekkel bevitt flavonoidok hatása betegségmegelőző és egészségvédő. A flavonoidok élelmiszerekkel történő fogyasztásuk során, nem jelentenek kockázatot, sőt ellenkezőleg, segítenek a szervezetben fenntartani azt az egyensúlyt, amely a károsító modern életvitel során jelentkező hatások következtében borul fel. A flavonoid tartalmú készítményekkel legfőképpen a nem kívánt szív- és érrendszeri gondok illetve a daganatos elváltozások kialakulása előzhető meg. A flavonoid vegyületek alapvetően mono-, bi-, tri- és poliflavanokként azonosíthatók, azaz egy-, kettő-, három-, vagy nagyon sok flavan alapszerkezetű molekula kapcsolódik össze. A monoflavanok, mint a katecbin és epikatech az érett gyümölcsökben és tiatallevelekben találhatók, a bi- és triflavanok a gyümölcsökben – alma, fekete ribiszke, fekete szeder, áfonya, szőlő, barack, szamóca – és gabonafélékben – cirok, árpa – mutathatók ki. A zöld és a fekete tea – Camelia sinensis – a legjelentősebb flavan forrásnak tekinthetők, katecbin, epikatec- epikatecbin-gallát, és hasonló molekulák fordulnak elő bennük, nagy mennyiségben. A kakaóra és csokoládéra is a flavan vegyületek jelenléte jellemző. A flavonoid anyagok a természetes gyógyászati készítmények nagy hányadában megtalálhatók, Svájcban és Franciaországban több mint 100 ilyen összetételű termék van. Hazánkban a természetes gyógymódok és ezzel kapcsolatosan a betegségek megelőzésére irányuló erőfeszítések egyre nagyobb tért hódítanak, ezért az utóbbi években megsokszorozódott a forgalomban lévő flavonoid hatóanyagú gyógyhatású készítmények és étrend kiegészítők száma.

 

Források: flavin.biomax.hu

ILZSU étrendkiegészítő készítmény

2490 Ft Kosárba rakom

 

Összetevők: cseregalagonya, fekete ribiszke, kerti körömvirág, kövér porcsin, kukorica bajusz, lenmag, aloe vera, étkezési alkohol, desztillált víz.

 
 


VÉLEMÉNYEK

“Tisztelt Ilona!Ezúton is szeretném megköszönni azt a csodát,melyet palackba zárva kaptam Öntől.Májusban diagnosztizált, jobb alsóvégtagi orbánc betegségem szövődménye Lymphoedéma (elefántláb) lett.Kb. másfél hónapja kezdtem el szedni az étrendkiegészítőt és kezelni a fejbőrömet.Hajhullásom 3 hét után teljesen megszűnt,lábam elszíneződése láthatóan halványabb lett,a dagadás oly mértékben csökkent,hogy reggelente nincs is különbség a két lábszár között!Estére az egész napi jövés-menés megteszi a hatását,de harisnyával igen jól érzem magam.A tea melyet szintén Öntől kaptam,ez idő alatt közel 10kg testsúlycsökkenést eredményezett,szigorú,de nem tarthatatlan diétával.Összességében nagyon jól érzem magam és hálával gondolok arra az emberre aki ilyen sokat javított az állapotomon!”

Rébeli-Szabó Ágnes
2013-10-07

 

“Csodák csodájára, de eltűnt a 4,5 cm-es petefészekcisztám. Évekig bennem volt, 6 orvosnál jártam, mindenáron meg akartak műteni. Műtét előtt gondoltam megiszok egy üveggel (persze napi 1 kupakkal, aztán biztos, ami tuti 🙂 alapon megittam még egy üveggel és rá pár hónapra visszamentem kontrollra a nőgyógyászhoz. Nem hittem a fülemnek szó szerint. Mondta, hogy már nincs meg a ciszta. Mindenkinek csak ajánlani tudom!”

Kriszti
2014-09-12

 

“2013 év végén diagnosztizáltak mindkét fiamnál 1. típusú diadetest. 2014 január elején kerestem fel Ilonka nénit, aki javasolta az Ilzsu használatát belsőleg! Az akkori inzulinadagot sikerült azóta majdnem harmadára csökkentenünk! Köszönöm a segítséget! Továbbra is szedjük az étrendkiegészítőt bízva a javulásban!”

Bernadett
2014-05-03